Corona en rijles

Het CBR neemt theorie-examens en praktijkexamens af. Doet u examen? Dan volgt u de basisregels op die voor iedereen gelden. Zoals 1,5 meter afstand houden van anderen. Daarnaast volgt u de instructies van het CBR op. U draagt een mondkapje tijdens de rijlessen en het rijexamen.

Examen CBR

Het CBR laat examens doorgaan. Dat geldt ook voor tussentijdse toetsen en rijtesten. U houdt daarbij de basisregels aan die voor iedereen gelden.

Gezondheidscheck vooraf

Voorafgaand aan het examen krijgt u een gezondheidscheck. U krijgt dan de vraag of u klachten hebt die passen bij corona. Als u klachten heeft, kunt u geen examen doen.

Mondkapje als voorwaarde voor examen

In het CBR-gebouw en tijdens uw praktijkexamen draagt u een niet-medisch mondkapje.

Het CBR vraagt u en uw instructeur of u de rijlessen hebt gevolgd met mondkapje op in de lesauto. Het dragen van een mondkapje tijdens de rijles door iedereen in de auto is sinds 19 oktober 2020 een voorwaarde om bij het CBR rijexamen te doen. Heeft u na 18 oktober 2020 tijdens de rijlessen geen mondkapje gedragen? Dan stelt het CBR uw rijexamen uit.

Op de website van het CBR staat meer informatie over coronaregels en veiligheid bij CBR-examens.

Verlopen theorie-examen langer geldig

Deed u eerder theorie-examen? Dan blijft deze langer geldig in de volgende gevallen:

  • De geldigheid van uw theorie-examen verliep in de periode van 16 maart tot en met 31 mei 2020. Het theorie-examen is geldig tot en met 30 november 2020.
  • De geldigheid van uw theorie-examen verliep of verloopt in de periode 1 juni tot en met 31 december 2020. Het theorie-examen is geldig tot en met 31 maart 2021.

Meer informatie over de geldigheid van het theorie-examen staat op de website van het CBR.

Regels voor rijlessen en corona

Rijlessen gaan door. In de lesauto mogen meer dan 2 personen zitten. U draagt een niet-medisch mondkapje tijdens de rijles. 

U krijgt een gezondheidscheck voor de rijles begint.

Bron: Rijksoverheid