THEORIE

VAARBEWIJS

Vaarbewijs 1

Let op deze cursus is nog in ontwikkeling!

Vanaf 1 januari 2020 neemt het CBR de examinering over van de VAMEX en daarom heeft CVNN besloten deze cursus te ontwikkelen en als vast onderdeel op te nemen in de lijst van de cursussen en opleidingen die CVNN al aanbiedt.

De cursus zal als een dagcursus en als een online cursus worden aangeboden met eventuele digitale ondersteuning.

Wanneer ben je vaarbewijsplichtig?
Het Klein Vaarbewijs 1 is nodig voor de vaart op Nederlandse binnenwateren: rivieren, kanalen en meren. Ook mag je hiermee varen op de Gouwzee. Klein Vaarbewijs 1 is gecombineerd met het ICC Inland Waters: je mag hiermee ook op Europese binnenwateren varen.

Een Klein Vaarbewijs is verplicht voor het varen met een snelle motorboten tot 15 meter lengte.  Verder is het klein vaarbewijs verplicht voor alle boten met een lengte van 15 tot 25 meter.

Tijdens de cursus vaarbewijs 1 leer je alles over het schip, de uitrusting, de werking van de schroef en de techniek. Je leert doorvaarthoogtes onder bruggen en doorvaartdieptes berekenen, de verkeersregels op het binnenwater toe te passen en hoe het beste te handelen in geval van nood.

In de cursus Vaarbewijs 1 worden o.a. de volgende zaken behandeld: veiligheid, manoeuvreren, vaarwegmarkering, voorrangsregels, meteorologie, lichten en geluidsseinen.

 

Prijslijst

N.n.b.

Contact

Wil je een bericht ontvangen wanneer deze cursus beschikbaar is?
Laat jouw naam en nummer achter en we nemen z.s.m. contact met je op, of klik op de gele knop voor alle contactgegevens.

Klik op de knop voor alle contactgegevens